September 16, 2014

JVVNL Jaipur Sample Question Paper for DEO and Accountant – General Awareness

Jvvnl Jaipur is conducting written exam for selection of accountant, deo (data entry operator) and technical helper recruitment and the syllabus is given in this website and “General Awareness” is one of the part of syllabus and we are giving some question about on it which are given below, it is just sample question paper :

1) Where is Rana Pratap Sagar power project?

ans. Rawat bhata Kota

2) Who wrote defining moments?

ans. Rajendra Shekhar

3) First private sector medical college of Rajasthan?

ans. MGNIMS (mahatma Gandhi Medical College, Jaipur)

4) State animal of rajasthan?

ans. Chinkara

5) In which district in Rajasthan, there is maximum density of people?

ans. Ajmer

6) Ghaghar river in its peak, touches which city in Northern Rajasthan?

ans. Anupgarh

7) Choti Teej is celebrated in which month?

ans. Shravan

8) Who is called gandhi of Bangad?

ans. Bholilal Pandya

9) Who was primeminister of the big Rajasthan ?

ans. Hiralal Shashtri

10) Which chinese traveller visited Bhinmal?

ans. Huenseng

11) Where did Jasnathi tribe originate ?

Ans. Bikaner

12) Where are marble statues made in maximum?

Ans. Jaipur

The exam will be held on 18 November 2012.